wat is goedkoper een aanvullende hypotheek of een persoonlijke lening?

Wij willen de ramen in ons huis vernieuwen.

Toegevoegd na 4 dagen:
In België

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Aangezien er een "waardevast" onderpand is als je een hypothecaire lening neemt is de rente altijd lager bij die hypothecaire lening. Echter: Bij die lening onder hypotheek heb je extra bijkomende kosten , notaris dus, om die lening in te schrijven. Afsluit provisie geldt voor de meeste leningen. Rente voor een lening welke gebruikt wordt voor de verbetering van eigen woning of energie besparingen ed. mag van je inkomen worden afgetrokken bij het hoofdje "eigen huis". Voor die aftrekbaarheid is vzv ik weet niet van belang of de lening als hypotheek of onderhands is afgesloten. ps. Lenen kost geld. Alleen een lening welke je afsluit waarmee je MEER kosten kunt besparen dan je aan rente en aflossing uitgeeft is derhalve "winstgevend". Isolatie van je huis kan een hogere besparing op je energie rekening opleveren dan dat je aan kosten over die lening hebt. Toegevoegd na 2 minuten: Ik zie na plaatsing je toevoeging: Kijk dan ook naar subsidie regelingen. Een deskundige kan uitrekenen als je beter isolerend glas plaatst hoeveel afkoeling dat gemiddeld per jaar gaat schelen en dus hoeveel gas.

Een persoonlijke lening is vaak duurder aan rente en niet aftrekbaar.Als je de hypotheek verhoogt voor verbetering aan het huis mag je deze mee aftrekken van de belasting.Dus een een aanvullende hypotheek is beter.

Het hangt er ook van af af wat je onder goedkoop verstaat. Dus wat je wilt meetellen, het geld en bijkomende kosten voor de lening, of ook de invloed op het energieverbruik tegen de huidige en/of toekomstige kosten of ook het comfort dat de temperatuur in huis gelijkmatiger is. Als je ruimte in je hypothecaire lening hebt (vraag na bij de bank) dan kan bijlenen zonder extra kosten hypotheek voordeliger zijn. Heb ik gedaan om kunststof kozijnen met dubbel glas te financieren. Naast rente waren de enige kosten de 1% "bereidstellingsprovisie". Opletten dat je desgewenst genoeg extra en vervroegd zonder boete mag aflossen, vooral als je, en zo lang je de ruimte hebt. (wet Hillen). Hypotheekrente voor geld dat je niet besteedt aan de eigen woning (auto, boot, vakantie) is NIET en geldrente van een PL voor verbeterkosten huis is WEL aftrekbaar. Vergelijk de hoge extra (notaris)kosten voor oversluiten hypotheek en weeg deze af met de kosten voor een PL. Kijk hoe lang je het geld wilt lenen en wees niet te optimistisch over je toekomst. Toegevoegd na 4 dagen: De in Belgie gestelde vragen verschijnen op de Belgische (Vlaamse) en op de Nederlandse website van GV en andersom. Omdat de hypotheeknormen in Belgie verschillen van die in Nederland, is het bij vragen die over wettelijke en andere voorschriften gaan beter om te vermelden voor welk land het antwoord wordt gevraagd. Daarmee voorkom je foute en niet toepasbare antwoorden, bevorder je juiste antwoorden en bespaar je menige GV-er nutteloze en nodeloze inspanningen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100