Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom zijn internationale brieven zo goedkoop?

Hoe kan het dat een brief naar Nieuw-Zeeland sturen 1,05 euro kost (20.000 kilometer), terwijl binnenlandse brieven ook nog 0,64 euro zijn (hooguit 150 kilometer)

Maken ze verlies op buitenlandse post of is binnenlandse post overpriced?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
in: Economie
893

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Het leeuwendeel van de kosten gaat niet zitten in de afstand waarover een brief moet worden vervoerd. Gedurende de reis zelf hoeft er niets te gebeuren en ligt de brief stil in een postzak, onafhankelijk van of dit over een afstand van 10 of 10.000 kilometers gebeurt.

De grootste kostenpost wordt gevormd door het 'behandelen' van de brief: het sorteren, klaarmaken voor verdere verzending, vervoer naar vrachtauto/vliegtuig, en vervolgens het bezorgen op de plek van bestemming. Deze handelingen zijn nagenoeg gelijk voor een brief die naar een dorp verderop gaat als voor een brief die naar de andere kant van de wereld moet, en kosten daarom niet (veel) meer of minder.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding