Waarom schuift de VS z'n staatsbankroekt nog steeds voor zich uit?

De VS heeft jaarlijks 400 Mrd Dollar nodig om zich niet failliet te moeten verklaren. Waarom vragen ze niet een staatbankroet aan en waar wachten ze eigenlijk op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Amerikanen zijn een vrij edel volk. Ze leggen de fout niet zo vlug bij zich zelf, en gaan er vanuit dit zelf nog wel op te kunnen lossen. Wat ook mogelijk is als de Amerikanen op een (meer) Europese manier gaan leven. Ook doet Amerika nog op veel fronten mee in de wereld economie denk maar aan het groeiende aandeel van Apple, Microsoft en ook de Amerikaanse auto's doen het beter (met name de Chevy). Een bankroet aanvragen zou ook een inlevering van de Amerikaanse macht betekenen en dan zou Europa of China hem waarschijnlijk overnemen

Ze denken nog steeds dat de economie gigantisch gaat groeien, meer meer belastinginkomsten als gevolg. Dan kunnen ze, samen met het verminderen van de uitgaven, die schulden weer aflossen. Probleem is echter dat dat een paar vervelende ingrepen veriest, en politici kijken nu eenmaal niet verder vooruit dan de eerstvolgende verkiezingen.

Dat doet iedereen ook europa dus wat wil je de hele wereld heeft een gigantische schuld

Dat hoeven ze helemaal nooit. Ze beheren namelijk zelf de dollar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100