Wat kan Bitcoin mij opleveren?

Stel ik koop Bitcoins (voor 10 tot 50 euro), wat kan dit mij opleveren? Is het erg risicovol? Is het rendabel? Ik heb gelezen dat de waarde van Bitcoin nog steeds aan het stijgen is. Zou Bitcoin ook op korte duur als spaarmiddel kunnen dienen? (Nu aanschaffen, ergens in de komende jaren verkopen/uitgeven).

Weet jij het antwoord?

/2500

Op http://www.bitcoinspot.nl/menu-wisselkoersen/bitcoin-wisselkoers-euro.html kun je in verschillende intervallen het koersverloop zien. Tot nu toe is die overwegend stijgend, maar net als op de beurs is het vraag en aanbod. De koers kan ook maar zo inklappen en dan zit je met een (enorm) verlies. Als je voor € 50,00 koopt zal je verlies beperkt blijven tot maximaal die € 50,00 en je winst in theorie onbeperkt (zolang de koers stijgt).

Dit verschilt wanneer je de aankoop doet en of de koers zal stijgen of dalen. Als de koers stijgt resulteert dit in een aardig rendement. Het kan dus rendabel zijn. Alleen hebben we het hier over enkele tientjes. Dit zal op korte duur waarschijnlijk niet veel opleveren. De koers van crypto blijft afhankelijk van vraag & aanbod. Er kan van tevoren slechts een prognose worden gemaakt van wat de koers gaat doen. Er bestaat altijd een kans dat de koers daalt. Als dit gebeurt zal de waarde van jouw inzet ook afnemen. Is het risicovol? BTC is een coin die over het algemeen vrij voorspelbaar kan zijn. Dit maakt Bitcoin dus ook een van de minst risicovolle coins om in te investeren. Echter kan dit altijd anders uitpakken door de koersbepaling van crypto over het algemeen (vraag & aanbod). Je kunt van meerdere bronnen opmaken dat de koers van BTC zal gaan stijgen. Echter is het af te raden om te handelen op basis van dit soort artikelen. Je kunt het beste zelf conclusies trekken aan de hand van verschillende zelfgemaakte prognoses.

Bronnen:
https://www.litebit.eu/nl/kopen/bitcoin
https://support.litebit.eu/hc/nl/articles/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100