Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Betaal ik belasting in Nederland op aandelen als ik in het buitenland woon?

Ik woon en werk in Luxemburg. Daar betaal ik ook belasting. Ik krijg al 10 jaar geen belastingaanslagen meer uit Nederland en heb daar ook geen binding meer mee zoals tweede huis, bedrijf of overige inkomsten. Ook heb ik geen spaargeld in Nederland.
Nu wil ik in aandelen gaan beleggen via Binckbank.nl
Krijg ik dan iets te maken met de Nederlandse fiscus?

Of kan ik gewoon handelen en mijn eventuele winst over maken naar mijn rekening in Luxemburg zonder in Nederland iets te betalen?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Beleggen
2.6K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

U woont en werkt in Luxemburg. U zou in principe de waarde van de aandelen in Luxemburg moeten opgeven aan de Luxemburgse belastingdienst. Deze heeft het recht van heffing. Maar sinds een aantal jaren kent Luxemburg geen vermogensbelasting meer (was 0,5%) Omdat er een belastingverdrag tussen Nederland en Luxemburg is, kan er geen sprake zijn van dubbel heffingsrecht in Luxemburg en Nederland. U hoeft dus geen vermogensbelasting te betalen in beide landen.
(Lees meer...)
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding