Bestaat er een rechtsgeldige verklaring van de belastingdienst welke schulden nog open staan?

Ik wil graag weten hoe ik aan een rechtsgeldige verklaring kom van de belastingdienst waarin staat of ik nog schulden open heb staan en zo ja, welke dat zijn.

Ik heb tot nu toe al twee keer mee gemaakt dat ik aan de belastingdienst had gevraagd of ik nog schulden open had staan waarvan ik niet zou weten. Twee maal werd dat ontkent en toch later op terug gekomen. Dan kwam er een 'aap uit de mouw' en bleek dat ik zogenaamd toch nog wel een jaren oude schuld binnen een zeer kort termijn moest afbetalen. De medewerker waarmee ik contact heb gehad, had dan zogezegd 'een vergissing gemaakt' door te zeggen dat er geen schulden meer open stonden.

Om van dergelijke verassingen af te komen, ben ik op zoek naar een rechtsgelding bewijs waarin alle schulden zijn vastgesteld tot aan een bepaalde datum, zodat ik niet meer in onzekerheid zit mbt. belastingschulden. Dan kan ik gewoon in een keer alles afbetalen en is het permanent verleden tijd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zo'n verklaring bestaat er niet. Wel kun je via de Belasting Telefoon om een uitdraai vragen van een overzicht van de reeds voldane en nog openstaande bedragen. Maar om dat een "rechtsgeldige" verklaring te noemen is wat hoogdravend. Je mag ervan uitgaan dat zo'n overzicht de juiste informatie bevat. Dat noemen we een "opgewekt vertrouwen".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100