mag ik bij mijn werkgever een kopie van een bon indienen als declaratie?

Ik heb de afgelopen periode regelmatig kleine aankopen gedaan voor het bedrijf waar ik voor werk. Voor mijn eigen administratie maak ik altijd een kopie van de bon die ik declareer. Nu is mijn werkgever een aantal bonnen kwijtgeraakt. Ik heb opnieuw mijn declaraties ingediend, maar dan met een kopie van de originele bon. Mijn werkgever wiegert deze nu uit te betalen omdat hij zegt dat de belastingdienst deze niet accepteerd. Het gaat om kantoorartikelen etc gekocht bij de action die ik uit eigen zak betaald heb. Maar klopt wat mijn werkgever zegt? Mag hij deze bonnen weigeren? Ik kan nu fluiten naar mijn centen omdat hij de bonnen is kwijtgeraakt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je toestemming had tot aankoop en de declaratie juist hebt ingediend met originele bonnen heb je recht op vergoeding. Punt. Dat de werkgever bonnen kwijtraakt, is zijn probleem. Hij mag blij zijn dat je zelf nog kopieën had gemaakt. De Belastingdienst doet echt niet moeilijk over een incidentele kopie. Maar zelfs als dit wel zo zou zijn, sta jij daar buiten.

Nee hoor, je hoeft ze niet eens meer fysiek te bewaren. Als je ze digitaal hebt opgeslagen en ze kunt tonen als de Belastingdienst er om vraagt ben je gedekt. Trouwens, hij is ze kwijt, jij niet. Lijkt me toch echt zijn probleem. In het vervolg alleen maar iets ophalen als je geld meekrijgt.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100