Ik heb meer verdien dan bij de belastingdienst bekend is, wat zijn de gevolgen?

Ik heb/ga dit jaar 7000 euro meer verdienen dan bij de belastingdienst bekend is. uiteraard heb ik dit aangegeven. wat zijn belasting technisch de gevolgen hiervan? moet ik betalen? (belasting over inkomem) en hoeveel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je over 2013 geen aangifte hebt gedaan (gedownload) dan kun je dit makkelijk zelf uitrekenen door via www.belastingdienst.nl een aangifte programma inkomstenbelasting te downloaden van 2013 en dan in te vullen met je gegevens van 2014. Voor 2014 zijn er weliswaar wijzigingen in het belastingstelsel t.o.v. 2013 maar het geeft je in ieder geval een indicatie hoeveel het ongeveer zou kunnen worden. Pas wel op dat je deze ingevulde aangifte NIET verstuurt naar de Belastingdienst. Veel succes.

Als u maar 1 werkgever hebt, houdt de loonadministratie precies genoeg loonbelasting in. Bij de aangifte volgend jaar komt u, als de loonadministratie zijn werk goed heeft gedaan, op € 0 uit. Even afgezien van de naheffing van enkele tot een paar honderd euro die 6 miljoen Nederlanders treft. (gemiddeld € 150 - zie bron 2) Er zullen wel gevolgen zijn voor de toeslagen, als u die heeft. Door een proefberekening toeslagen te maken kunt u zien wat de gevolgen zijn. Bijvoorbeeld eerst met een inkomen van € 30.000 en daarna met een inkomen van € 37.000 Zie link hieronder.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/...
http://www.elsevierfiscaal.nl/fiscaal-actu...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100