Moet ik over een heel jaar huurtoeslag terug betalen of alleen over de maanden dat we teveel hebben verdiend?

Mijn vriend heeft een andere baan gekregen en is daardoor flink meer gaan verdienen waardoor we nu dus geen recht meer hebben op huurtoeslag. We ontvangen het nog wel.
Maar totdat hij die baan kreeg hadden we er wel recht op en het ook nodig.
Moeten we dan over het gehele jaar de huurtoeslag terug betalen of alleen over de maanden dat hij meer is gaan verdienen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Huurtoeslag is altijd voor een heel jaar, en voor de toetsing wordt gekeken naar het jaarinkomen. Kom je met het hogere salaris in de laatste maanden boven de drempel, dan heb je voor het gehele jaar geen recht op huurtoeslag (gehad) en moet alles terug. Kom je met het hogere salaris dit jaar nog niet boven de drempel, dan heb je ook voor de maanden met meer inkomsten nog recht op huurtoeslag. Elk jaar veranderen de bedragen weer, dus voor volgend jaar weer opnieuw berekenen. In de link een paar sites waar je precies jouw gegevens kunt invullen om te bepalden of je aan de drempel zit of niet. Toegevoegd na 53 seconden: Voor 2014 is het maximale jaarinkomen voor huurtoeslag gesteld op 28.550 , maar er zijn allerlei uitzonderingen en extra bepalingen, dus reken dat even precies uit voor jullie situatie. Toegevoegd na 2 uur: Correctie ; mijn gegevens kwamen van de site van het NIBUD, die dus onverwacht geen actuele cijfers blijkt te tonen. Het drempelinkomen voor 2014 is 29.325 euro. Toegevoegd na 2 uur: Correctie ; mijn gegevens kwamen van de site van het NIBUD, die dus onverwacht geen actuele cijfers blijkt te tonen. Het drempelinkomen voor 2014 is 29.325 euro.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/hu...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100