Wanneer en hoe krijg ik te horen wat de WOZ waarde van mijn huis is?

Ik moet voor mijn belastingaangifte de WOZ waarde doorgeven. Vorig jaar heb ik dat ook gedaan, maar nu is de waarde natuurlijk weer veranderd. heb ik dara een brief van gehad? of moeten hebben? Kan het me niet meer herinneren. Zo niet hoe kom ik er dan aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

De WOZ wordt eens in de twee jaar bepaald. Indien je het er niet mee eens bent kun je bezwaar maken. Je kunt us het zelfde bedrag invullen als verleden jaar.

De WOZ waarde van je huis staat op de belastingaanslag die je krijgt voor het betalen van je gemeente belasting.

Ik ga mee in het antwoord van Robm, en ik voeg daaraan toe; Ik kreeg deze brief anderhalve week geleden.

je hebt een brief en een rekening van de gemeente gekregen voor de ozb, daar staat ook de WOZ waarde in vermeld.

voor de aangifte over 2009 moet je de woz waarde van 2008 gebruiken want die geldt ook over het jaar 2009 als je volgend jaar aangifte doet dan gebruik je de woz waarde van 2010/2011 dus die je dit jaar krijgt van je gemeente als je hem nog niet hebt kun je contact opnemen met de gemeente afd burgerzaken

Voor de aangifte 2009 mag je de WOZ-waarde per 1 januari 2008 gebruiken. Deze vindt je op de aanslag onroerende zaakbelasting van vorig jaar of het jaar daarvoor.

Je krijgt een brief van de Gemeente inderdaad met de vastgestelde waarde (en de onroerend-goed belasting die je daardoor verschuldigd bent) Als je overigens op je PC je inkomstenbelasting gaat invullen, bestaat tegenwoordig de optie om een vooringevulde aangifte te downloaden (m.b.v. Burgerservicenummer en DigiD), zodat je loon reeds vermeld is op de aangifte. Ook de WOZ-waarde die van toepassing is, wordt automatisch ingevuld (althans bij mij).

even je gemeente bellen en dan vertellen ze je de woz waarde

Bij de meeste gemeentes kun je de waarde opvragen via het digitale loket (gewoon even op de gemeentesite). Soms heb je daar je digid voor nodig, soms alleen je sofinummer en geboortedatum. Dit kost geen geld. En het staat op je OZB afrekening van de gemeente, maar je kunt hem dus ook opvragen. Let op welk jaar je nodig hebt voor het invullen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100