Is het verplicht voor iedere Nederlander om belastingaangifte te doen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je bent niks verplicht maar als men er achter komt dat je teveel inkomsten hebt gehad kun je een hoge boete krijgen Toegevoegd na 29 seconden: beter wel invullen dan een boete te riskeren

Wie is er verplicht om belastingaangifte te doen? De Nederlanders die een verzoek van de Belastingdienst krijgen, zijn verplicht om de aangifte in te vullen. Aan de hand van deze gegevens kan de Fiscus zien in hoeverre u teveel of te weinig belasting hebt betaald in het voorgaande jaar.

Bronnen:
http://financieel.infonu.nl/belasting/4889...

Ik heb ooit jaren geleden een bericht vn de belastingdienst gehad,dat ik waarschijnlijk te veel belasting had betaald en dat ik misschien wel 60 gulden terug zou ontvangen! Heb toen het bijgevoegde formulier ingevuld en zowaar meer dan 600 gulden terug ontvangen. Maar wat je je niet realiseert,is dat je vanaf dat moment in de molen van de belastingdienst zit en elk jaar opnieuw aangifte moet doen. Gelukkig heeft het tot op heden elke keer nog positief uitgepakt. Had ik echter toen het formilier niet ingevuld,dan was ik altijd verstoken gebleven van de plicht aangifte te doen!

Iedere Nederlander is verplicht om belastingaangifte te doen.

Neen. Alleen als de belastingdienst je vraagt om aangifte te doen dan is het verplicht voor de vermelde datum. Als de belastingdienst er niet om vraagt , kan je wel zelf aangifte doen b.v als je denkt terug te krijgen. Zelf terugvragen kan nog tot 5 jaar geleden, dus vanaf 2006. Alles voor 2006 is verjaard , en is terugvraag niet meer mogelijk.

Iedereen die een automatisch bericht van de belastingdienst ontvangt, moet een belastingaangifte indienen. Mensen die geen bericht ontvangen, zijn in sommige gevallen ook verplicht om aangifte te doen. Ieder jaar dient u voor 1 april uw belasting aangifte te hebben ingediend bij de belastingdienst.

Bronnen:
http://www.leerwiki.nl/Hoe_moet_u_een_bela...

Nee , dat was dit jaar in het nieuws dat je het kan laten, maar dan krijg je ook niks terug...

Volgens de uitvoeringsregeling Algemene Wet inz. rijksbelastingen 1994 ben je verplicht om binnen 6 maanden na het tijdstip waarop de belastingschuld is ontstaan, -dat is op 31 december van het betreffende kalenderjaar- de inspecteur om een uitnodiging tot het doen van aangifte te verzoeken. Dus als je vermoedt dat je belasting verschuldigd bent moet je om uitreiking van zo'n uitnodiging verzoeken (voor 1 juli). Als je al zo,n uitnodiging heb gehad ben je in elk geval verplicht om aangifte te doen (voor 1 april doorgaans).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100