Hoeveel krijg ik terug van de belastingdienst?

Hallo,

Mijn moeder betaalt in principe alles van mij. Ik werk nu voor 2 verschillende werkgevers(1 ontvang ik loonheffingskorting, andere niet). Nu kregen wij een brief van de Belastingdienst. Ik krijg dus geld terug van de belasting van mijn werkgever waar ik het minste verdien(loonheffing).
Ik dacht dat dat ik recht heb op al het geld wat op de belastingbrief staat. Maar nu hoor ik dat mijn broertjes in een soortgelijke belastingbrief ook geld terug krijgen terwijl die helemaal niet werken.

Hoe kan dit en hoe kan ik er achter komen op welk deel ik recht heb?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je krijgt geen geld terug van de werkgever, maar van de Belastingdienst. Als er over beide inkomen opgeteld teveel belasting is ingehouden mag het teveel aan betaalde belasting worden teruggevraagd. Dat doe je door aangifte te doen. Dat je moeder alles voor je betaalt staat hier volkomen buiten. Dat de broertjes ook geld kunnen krijgen als er géén inkomen is, is uiterst vreemd. Je hebt het hier toch over een teruggave voor de inkomstenbelasting. Ik denk dat je inkomstenbelasting verwart met toeslag. Je broertjes kunnen recht hebben op bijvoorbeeld zorgtoeslag. Dan moeten ze wel minimaal 18 jaar zijn. Maximale zorgtoeslag is er als het (persoonlijk) inkomen lager is dan ruim € 19.000 en het inkomen mag niet meer zijn dan € 28.482 (jaar 2014). Toegevoegd na 7 minuten: De zorgtoeslag bij een inkomen van € 0 tot ruim € 19.000 is € 72 per maand (jaar 2014)

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/...

Je moet een aantal dingen niet door elkaar halen. Je krijgt geen belasting terug van de werkgever waar je het minst bij verdient. Je krijgt geld terug van de belastingdienst. Als ik even aanneem dat jullie allemaal nog thuis wonen. Het gaat in dat geval om het gezinsinkomen. Over dat totale inkomen betaal je belasting. Maar een deel van die totale belasting hoef je niet te betalen (wordt je kwijt gescholden). Het hele gezin krijgt nu de teveel betaalde (ingehouden) belasting terug. Dat komt niet toe aan individuele gezinsleden, maar aan het hele gezin. Ik denk dat je er van mag uitgaan dat de belastingdienst het goed heeft berekend, maar dat je een teruggave niet mag toewijzen aan bepaalde gezinsleden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100