Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op welke heffingskortingen heb ik recht als ik m-biljet als buitenlandsplichtige invult?

Inkomstenbelasting. AOW, ANW, AWBZ.
In Nederland wel gewerkt en loon ontvangen en inkomstenbelasting betaald.

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
2.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Het hangt af van uw persoonlijke situatie of u heffingskortingen kunt krijgen. Het recht op heffingskortingen is verschillend door de keuze voor binnenlandse of buitenlandse belastingplicht.

Bij keuze voor buitenlandse belastingplicht krijgt u in elk geval de algemene heffingskorting. Maar mogelijk niet volledig. De hoogte hiervan is afhankelijk van de vraag of u in Nederland verplicht verzekerd was voor de volksverzekeringen en of u belastingplichtig was.

U krijgt de volledige arbeidskorting. Afhankelijk van uw situatie kan het zijn dat er nog meer recht is op heffingskortingen. Als u een inwonend kind hebt of kinderen dan krijgt u of uw fiscale partner mogelijk de inkomensafhankelijke combinatiekorting.

Deze kortingen worden gegeven als u nog geen 65 jaar bent. Jonggehandicaptenkorting, korting maatschappelijke beleggingen / durfkapitaal, ouderenkorting zullen bij u niet van toepassing zijn.
(Lees meer...)
fisbel
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding