Ik heb overwaarde van mijn huis. Ga eerst wat huren. verbouwen in huis van vriend, kan ik daar mijn overwaarde voor gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je je huis verkocht hebt, en je hebt er meer voor gekregen dan datgene wat je geleend hebt bij de bank en je hebt je hypotheek dus helemaal afgelost en alle kosten betaald.................ja dan heb je winst. Dan is die overwaarde iets waard en heb je geld. En met dat geld mag jij doen wat je wilt. Je mag dat weggeven aan een vriend voor de verbouwing. Je mag dat lenen aan die vriend voor de verbouwing. Je mag het gebruiken om je huurwoning in te richten. Het is jouw geld, dus je mag het besteden zoals je wilt. Zolang je huis niet verkocht is, is overwaarde fictief en nauwelijks iets waard en kun je het dus nergens voor gebruiken.

Niet zolang je geen zekerheid hebt over de verkoop prijs van de woning. Geldt opmaken dat er niet is blijkt uit de afgelopen tijd, is geen verstandige keuze. Anders is het als je huis ongeveer 3 t waard is en een hyptheek van 75000, dank kan je dit in deze tijd wel doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100