Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat houdt de cafetaria regeling (terugvordering van deel van reiskosten) precies in?

Ik werk in het onderwijs en daar kun je deelnemen aan de cafetariaregeling. Hierbij kun je een onbelast deel van je reiskosten terugvorderen. De begeleidende brief is me niet duidelijk en ik vraag me af of dit de 20 euro administratiekosten waard zijn? En hoe ik concreet dit bedrag terug zie op mijn loonstrook?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
1.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Dan wordt dat bedrag meestal van je 13e maand bruto ingehouden en als netto bedrag uitgekeerd. Per saldo heb je als voordeel dan de belasting over die reiskosten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
De reiskostenvergoeding wordt verrekend met (een deel van) de eindejaarsuitkering of (een deel van) het salaris van de maand december

Als de werknemer heeft gekozen voor verrekening met de eindejaarsuitkering en deze is niet toereikend zijn voor totale verrekening wordt een deel van het salaris van de maand december voor verdere verrekening gebruikt.

Verrekening vindt, ongeacht de gekozen bron, plaats in de maand december.
Over het bedrag wordt geen loonbelasting ingehouden. De reiskostenvergoeding is dus onbelast.

U betaalt wel € 20 administratiekosten. Dus u zult moeten bepalen of de bespaarde belasting over de reiskostenvergoeding tegen deze kosten opweegt.
(Lees meer...)
fisbel
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding