Heb ik mijn rekeningnummer correct ingevuld?

Ik kreeg een brief van de belastingdienst dat ze mijn rekeningnummer nodig hadden om mijn teruggave op te storten. Zo gezegd zo gedaan en opgestuurd. Achteraf denk ik, heb ik dit wel juist gedaan? Mijn rekening nummer van de Rabobank is 9cijfers lang. Ik kon er 10 invullen. Is dit omdat er rekening nummers van 10 cijfers zijn? Of heb ik iets over het hoofd gezien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er bestaan inderdaad tiencijferige rekeningnummers. Ik heb er zo eentje. Daarom kun je op het formulier tien cijfers invullen: dat kan nodig zijn, dus het formulier moet dat mogelijk maken. Als jij (zoals de meeste mensen) een negencijferig rekeningnummer hebt, kun je twee dingen doen. Je kunt gewoon negen cijfers invullen en het tiende vakje leeg laten. Je kunt ook een nul als eerste cijfer invullen, en dan dus de negen cijfers van jouw rekeningnummer. In beide gevallen komt het goed, zowel (in dit geval) de Belastingdienst als (in een ander geval) de bank zal begrijpen wat de bedoeling is. Vergissingen kunnen eigenlijk niet optreden.  

Het aantal cijfers van een rekeningnummer kan per bank verschillen. mijn rekeningnummer, van de Rabobank, is ook 9 cijfers lang. Rekeningnummers van de postbank zijn bijv vaak korter. en zo kunnen er ook rekeningnummers zijn van 10 cijfers. je hoeft je dus geen zorgen te maken, over een vakje dat open is gebleven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100