Stopt de algemene heffingskorting ( minst verdiendende partner) als een kind 12 jaar is geworden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bedoel je bij de belasting? Algemene heffingskorting heeft toch niets met kinderen te maken? Misschien bedoel je de kinderkorting, maar die is in 2008 afgeschaft. In 2009 was er de kindertoeslag en sinds dien is dit het kindgebonden budget geworden. Dit laatste geldt tot 18 jaar, dus stopt niet met 12 jaar. Sterker nog. Het bedrag wordt zelfs meer als het kind 12 wordt.

Bronnen:
http://financieel.infonu.nl/belasting/8057...

De uitbetaling van de algemene heffingskorting van de minstverdienende partner stopt niet, maar wordt wel minder en wordt de komende jaren afgebouwd. Let op: de algemene heffingskorting wordt niet afgebouwd als er sprake is van een kind dat jonger is dan zes (!) jaar. Per jaar wordt het uitbetalen van de algemene heffingskorting van de minstverdienende partner met 6,67% afgebouwd. In 2012 is de afbouw 26,67%.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

De 12 jaar (jongste kind) is cruciaal. Maar niet voor de algemene heffingskorting, maar voor de inkomensafhankelijke combinatiekorting. Mensen schrikken zich te pletter als ze opeens een € 2000 minder belasting terugkrijgen dan in een vorig jaar met ongewijzigde (inkomens)gegevens. De wijziging die zich voordoet betreft dan nogal eens het (jongste) kind dat 12 jaar is geworden. Vanaf dat ogenblik is er geen recht meer op de iack. Overigens moet de alleenstaande of de fiscale partners wel inkomen uit tegenwoordige arbeid hebben. Als 1 van de 2 uitsluitend inkomen uit vroegere arbeid heeft bijvoorbeeld een werkloosheidsuitkering of bijstand is er geen combinatiekorting. Het programma registreert dit allemaal automatisch. In cijfers - kind jonger dan 12 jaar en geboren na 1999 / belastingjaar 2012: Alleenstaande / minst verdienende partner verdient minimaal € 4815 - er is een belastingkorting (iack) van € 1008. Minst verdienende partner verdient meer dan € 32.515 - er is een belastingkorting van zelfs € 2133 (jaar 2012 - in 2011 was dit nog € 1871)

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100