Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik werk nu voor het uitzendbureau waarbij loonheffinskorting is toegepast. Als ik deze er af laat halen, hoeveel % gaat er dan van mijn loon af?

Graag met uitleg. Als ik meer info moet geven kan dat, ik weet alleen zelf niet wat ik er meer bij moet zeggen.

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
11.7K
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Waarom zou je de korting op de in te houden belasting NIET willen toepassen?
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Ik zoek een andere baan erbij, en ik verdien redelijk veel bij mijn huidige werk, dus heb ik de loonheffingskorting bij die andere baan harder nodig. vandaar
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Loonheffingskorting werkt het beste uit bij de baan met het hoogste bruto loon.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
In dit geval niet. Dit komt omdat ik bruto 7,51 verdien en netto 9 euro, dat komt door de toeslag. De kans is heel klein dat ik 7,51 bruto verdien, en vrijwel onmogelijk dat ik 9 euro netto verdien. Wanneer ik bij dit werk de loonheffingskorting er af haal, houd ik ipv 9 euro, maar 6,75 per uur over. En dan heb ik nog een normaal betaalde andere baan met méér uren dan wat ik nu doe.
Als ik mijn loonheffingskorting zou houden, verdien ik 9 euro per uur, maar omdat ik weinig uren maak, is dat dus niet genoeg. En het werk waar ik misschien 7 euro netto verdien, krijg ik ineenkeer maar 5,25 per uur. Dat is nadelig omdat ik bij dat werk waarschijnlijk het meeste uur werk. Het is vrij laat, hopelijk is het duidelijk?
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Ytje, het is nog steeds niet duidelijk.
Bedoel je met toeslag een onregelmatigheidstoeslag? Het is m.i. niet mogelijk om - als je de loonheffingskorting niet laat toepassen - netto meer te ontvangen. Met loonheffingskorting wordt minder belasting ingehouden, dus je ontvangt dan netto meer.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Ik krijg avond uren toeslag..daardoor krijg ik netto meer dan bruto.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Dat is je misverstand. Netto meer dan bruto kan in jouw geval niet juist zijn.
De avondurentoeslag verhoogt het bruto bedrag, want op de toeslag wordt ook belasting ingehouden.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Oke, maar ik weet alleen mn bruto uurloon en mijn netto uurloon met mijn avond toeslag..hoe kan ik het berekenen dan? Ik had het even zonder toeslag enzo berekend en ik kwam uit op 25% inleveren, en dat dus van 9 euro netto uurloon af halen..of niet?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Als je de loonheffingskorting 'eraf laat halen', houd je netto minder salaris over dan je nu hebt. Je kunt deze korting maar bij een werkgever tegelijk laten toepassen.

Hoeveel mnder je dan netto gaat verdienen, is lastig te zeggen. De loonheffingskorting bestaat onder andere uit de algemene heffingskorting en de arbeidskorting. En die laatste is o.a. afhankelijk van het inkomen en de leeftijd.

Toegevoegd na 8 minuten:
Aanvulling (voor het idee)
Op internet is de (redelijk betrouwbare) 'bruto-nettocalculator' te vinden. Zie http://www.loonwijzer.nl/home/salaris/brutonetto

Als je daar bij 'CAO/bedrijfstak' kiest 'Uitzendbureau (ABU)', een salaris van euro 2200.-/maand ingeeft en een geboortedatum van 01-01-1985 dan krijg je:
- MET loonheffingskorting een nettosalaris van euro 1656,17/maand
- ZONDER loonheffingskorting een nettosalaris van euro 1352,50/maand
Bij dit brutoloon (en andere gegevens) dus een verschil van 18%.
(Lees meer...)
Computoon
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Oke, ik weet ongeveer wel hoe het werkt alleen wil ik inderdaad alleen het verschil weten. Is die 18% ook te berekenen voor een netto uurloon? Of is die kans klein omdat het minder loon is?
Computoon
11 jaar geleden
Nee, dat percentage mag je zo niet toepassen. Loonberekeningen gaan altijd van brutobedragen. "Betrouwbaardere methode":
ga naar de site die ik zojuist genoemd had, geef je werkelijke brutoloon in, zowel met als zonder loonheffingskorting. Kijk wat dit netto te zien geeft. Deel beide 'nettosalarissen' door het werkelijk aantal uren dat je gewerkt hebt. Dan weet je het verschil per uur 'met' en 'zonder'en kun je het percentage uitrekenen. Verder is het zo, dat het verschil tussen 'met' en 'zonder' bij hoge inkomens kleiner is. Er zit namelijk een maximum hoogte aan de loonheffingskorting.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Werkt het ook met een bruto uurloon? Ik werk namelijk de ene week meer dan de andere week, dus weet mijn maandloon niet. Ik zal het eens doen.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
netto met loonheffingskorting: 1033,50 (6,45 per uur)
netto zonder loonheffingskorting: 775,50 (4,84 per uur) Ik heb mijn bruto uurloon x 40 (per week) x 4 (aantal weken) gedaan, toen berekend wat ik dan per maand netto zou verdienen met en zonder loonheffingskorting. Die bedragen heb ik :4 gedaan en :40. Met loonheffing krijg ik dus (in principe, want ik weet dat ik netto meer krijg, maar dat is een verhaal apart) 1,61 minder. Dat is 25% toch? (ben niet zo'n rekenwonder). Als dit allemaal klopt, en ik heb het goed gedaan, kan ik dan van mijn werkelijke netto uurloon, ook 25% er af halen om te kijken wat ik over zal houden?
Computoon
11 jaar geleden
Even je berekening: je vermenigvuldigt in je voorbeeld bruto uurloon * 40 uur/week * 4 weken. Maar dan heb je geen maandloon maar een vierwekenloon. Kan ook, maar dan heb je 13 uitbetalingsperioden in een jaar in plaats van 12. Percentage is inderdaad afgerond 25%. Als je van je 'netto uurloon met loonheffingskorting nu' 25% afhaalt, weet je inderdaad wat je 'netto uurloon zonder loonheffingskorting nu' is. (Dat is in feite 75% van euro 6,45 in jouw cijfers). Nogmaals: dat percentage geldt alleen bij 'dit' brutoloon. En ook alleen als de overheid (volgend jaar) niets verandert in de loonheffing, de zorgverzekeringswet en in de loonheffingstoeslag. Dus je hebt er mijns inziens niet veel aan om het te weten. Probeer eens voor de grap de berekening te maken met een brutosalaris van euro 4000.-. Dan wordt het aldus berekende percentage 12%. Dus als het brutosalaris stijgt, daalt het procentuele verschil tussen een salaris 'met' en 'zonder'. Ik kan eigenlijk maar één situatie voorstellen waar je wat hebt aan zo'n berekening 'zonder'. Stel dat je nog een baan erbij zou nemen (gaat wat lastig als je 40 uur/week werkt, maar stel.) Als je dan van het nettoloon wil laten afhangen of je de baan accepteert, zou je de berekening moeten maken zonder loonheffingstoeslag. Die loonheffingstoeslag mag je namelijk maar door één werkgever laten toepassen.
Computoon
11 jaar geleden
Lees ik er toch totaal overheen:
Je schrijft: "Met loonheffing krijg ik dus (in principe, want ik weet dat ik netto meer krijg, maar dat is een verhaal apart) 1,61 minder. Dat is 25% toch? (ben niet zo’n rekenwonder)." Nee, mét toepassing van de loonheffingskorting krijg je in jouw voorbeeld 1,61 MEER. Euro 6,45/uuris toch meer dan euro 4,84/uur? Kortom, zolang je 1 werkgever hebt, altijd de loonheffingskorting laten toepassen. Standaard doen ze dat ook.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Oh sorry, is een foutje geweest, ik bedoelde inderdaad 1,61 méér :p Antwoord op de rest: De berekening is nog voor dit jaar, niet voor volgend jaar. Ik heb er veel aan om te bekijken of het voor mij zin heeft om een baan erbij te zoeken. Ik werk geen 40 uur per week, anders had ik mijn maandsalaris wel geweten haha. Ik werk in de avonduren en krijg 9 euro netto per uur. Als ik een baan erbij neem, haal ik dáár mijn loonheffingskorting vanaf omdat de kans klein is dat ik bij de baan die ik erbij neem, zoveel verdien.
Volgens mijn berekeningen zou ik dan geen 9 euro verdienen maar 6,75 euro netto.
Nu weet ik dus dat het wél de moeite is om voor overdag werk erbij te zoeken ;)
Dat hangt af van het inkomen. Het uitzendbureau zal gebruik maken van de witte loonheffingstabellen. Deze kun je bij onderstaande link vinden. Je zoekt je brutoloon op, en dan vind je het nettoloon zonder en met loonheffingskorting.

Let wel: als u de loonheffingskorting stopt omdat u een andere baan neemt, doe dan een belastingaangifte over dit jaar. Afhankelijk van uw totale inkomen kan het zijn dat er teveel danwel te weinig loonheffing ingehouden is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Bedankt ;) Ik kom niet echt uit op de site, ik zal morgen nogmaals kijken :)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Bovenaan zie je een lijst met vijf tabellen: witte dagtabel (januari 2012)
witte weektabel (januari 2012)
witte vierwekentabel (januari 2012)
witte maandtabel (januari 2012)
witte kwartaaltabel (januari 2012) Als je per vier weken betaald wordt, dan klik je op die van de vier weken. Stel je bruttoloon is 1200. Het dichtsbijzijnde komt dan €1200,47 op pagina 5. In de tweede kolom zie je dat er zonder loonheffingskorting €397,30 ingehouden wordt. In de derde kolom zie je dat er met loonheffingskorting €156,92 ingehouden wordt. Dat betekent dus dat er zonder loonheffingskorting €1200 -397,30 = 802,70 netto overblijft. Met loonheffingskorting blijft er 1200 - 156,92 = 1043,08 over. Let er op dat de daadwerkelijke uitbetaling kan afwijken, afhankelijk van onkostenvergoeding en dergelijke.
Houd er ook rekening mee dat je bij twee of meer banen tegelijkertijd je begin van elk volgend jaar aangifte moet doen als er in totaal te weinig belasting is ingehouden.

Als je dan geen aangiftebrief krijgt dan is er waarschijnlijk te veel ingehouden en kun je mogelijk belasting terugkrijgen als je op eigen initiatief aangifte doet.

Het nettoloon bij 2 of meer banen is voorlopig; de afrekening (betalen of soms ontvangen) geschiedt bij de aangifte inkomstenbelasting. Dus waar je de algemene loonheffingskorting laat toepassen maakt niets uit indien je aangifte moet doen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Het gaat voor mij ook om wat ik nu binnen zou krijgen:p
Bedankt voor je antwoord

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding