Vraag over brutto-netto?

Je hebt brutto en netto loon.
Zijn alle belastingen bij de netto loon al betaalt en het geld wat over is kan dus besteed worden an het huis aan het eten etc.?
Of worden daar alleen AOW belastingen vanaf getrekt???

Weet jij het antwoord?

/2500

Over je netto loon is alles ingehouden. Toegevoegd na 2 uur: Brutoloon - inhouding is nettoloon hier is alles af

Netto loon is wat je op je rekening gestort krijgt. Daar hoef je helemaal niets meer van af te dragen aan de belasting. Dus JA van je netto loon kan worden besteed aan het huis, eten etc.

Bruto loon min belastingen en min pensioenpremie is netto loon. Maar jouw werkgever weet niet of je nog andere inkomsten hebt of dat je nog aftrekposten hebt. Dus kan het uiteindelijk nog verschillen. Heb je geen andere inkomsten dan klopt het wel voor wat betreft de inkomstenbelasting en pensioenpremies maar je moet ook nog andere belastingen betalen als je een huis huurt/koopt. Rioleringsbelasting, waterschapsheffing Onroerende Zaakbelasting, Afvalstoffenheffing etc.

De belasting dat wordt betaald vanuit jouw periodieke (maandelijkse) salaris is eigenlijk maar een voorschot. Want iedereen in Nederland betaald jaarlijks inkomensbelasting. Aan het begin van het nieuwe jaar geef jij al je inkomen op. Sommige zaken mogen afgetrokken worden van jouw belastbaar inkomen. Denk aan studiekosten of alimentatie. Wanneer je belastbaar inkomen opnieuw is vastgesteld, dan gaat men berekenen wat de af te dragen inkomensbelasting is. In de bron zie je de rekenwijze voor het bepalen van de uit box 1 bedoelde inkomsten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100