moet je ook 19% BTW betalen op verzendkosten??

Ik heb een DVD besteld. Maar bij het factuur staat:
DVD 10 euro Verzendkosten 5 euro Btw 2,85 euro (bedragen zijn niet op waarheid berust) .
Dus de BTW gaat ook over de verzendkosten, hoort dit wel?

Toegevoegd na 9 minuten:
In het wetboek staat BTW over goederen (dus de dvd) en dit staat er over diensten:
Als een dienst wordt beschouwd elke handeling die geen levering van een goed is in de zin van dit Wetboek.

het verzenden is geen dienst maar het leveren van een goed, dus ze mogen geen btw vragen over verzendkosten.
Helemaal zeker weet ik het niet dus voor ik mijn 0,95 euro ga terug vragen wil ik het eerst 100% zeker weten...

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit zit eigenlijk wat krom in elkaar. Als ondernemer zijnde betaal je geen btw over pakket- of postzegels. Tòch moeten ze over deze berekende verzendkosten wel btw betalen. De meeste ondernemers komen daar nu zolangzamerhand achter, en berekenen dit nu bij hun verzendkosten in.

Ja, je betaalt BTW over de totale rekening. Dat komt simpelweg, omdat verzendkosten, administratiekosten, en al die andere kosten eigenlijk een beetje onzin zijn. Vooral bedrijven die proberen de prijs van het product zelf, zo laag mogelijk te laten lijken, verzinnen allerlei bijkomende kosten. Stel dat je bij Albert Heijn een pak melk zou kopen voor 50 cent, en je betaalt aan de kassa 55 cent, omdat de kassakosten, vervoerskosten, servicekosten, bankkosten en allerlei ander onzin niet in de nettokosten van 50 cent zijn verwerkt, dan betaal je toch BTW over 55 cent. En natuurlijk is het zo, dat als een bedrijf zoveel mogelijk BTW zou willen omzeilen, hij de nettokosten van een product extreem laag zou houden, en hij allerlei kosten erbij zou verzinnen om toch nog winst te maken. Om dat te voorkomen wordt gewoon BTW geheven over het totaalbedrag.

btw wordt geheven over goederen en diensten. In beginsel wordt alles met 19 procent belast, eerste levensbehoeften en enkele uitzonderingen (staan in de belastingwettenbundel in tabel II in de wet OB) worden belast met 6 procent. Daarnaast heb je nog vrijgestelde prestaties. Artikel 1 sub a wet OB geeft aan 'onder de naam omzetbelasting wordt een belasting geheven ter zake van: - leveringen van goederen en diensten, welke in nederland door ondernemers in het kader van hun onderneming worden verricht.' Met dit bovenstaande is de verzenddienst een dienst belast in de wet OB.

De omzetbelasting wordt over de totale vergoeding geheven die de ondernemer in rekening brengt voor goederen en diensten. Alleen als het een "doorlopende post" betreft, d.w.z. de ondernemer betaalt namens de consument, iets voor deze consument, dan is het vrij van btw.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100