Ik heb een baan maar ga ook freelance werken. Weet iemand hoeveel belasting je over de freelance inkomsten moet betalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Normaliter net zo veel als over je normale baan, TENZIJ je door die extra inkomsten in een hogere belastingschijf valt; dan moet je over BEIDEN meer inkomstenbelasting betalen, want dat betaal je namelijk over je TOTALE inkomen. Soms kan dat betekenen dat je nog even moet uitrekenen of dat extra werk nog wel iets oplevert..... Het beste kun je daarover contact opnemen met de belastingdienst. Want proberen het zwart te doen en dan na jaren ineens een aanslag met terugwerkende kracht krijgen voor een hogere belastingschaal...je zou niet de eerst zijn die daar een faillisement aan te danken heeft.

De free-lance inkomsten zijn overige inkomsten. U betaalt belasting volgens de gebruikelijke percentages belastingschijven. U kunt itt inkomen via een werkgever bepaalde kosten zoals reiskosten € 0,19 / km in aftrek brengen op de inkomsten. Houdt u er rekening mee dat er ZVW-premie betaald moet worden over deze inkomsten als het totale inkomen lager is dan € 33.428 (schijf 1 + 2) Het ZVW-percentage voor 2011 is 5,65%. Dus bij extra free-lance inkomsten van bijvoorbeeld € 1000 in combinatie met een inkomen volledig vallend in de eerste twee schijven is de te betalen ZVW-premie € 56. Hiervoor krijgt u een aparte aanslag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100