Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Bijbaan met loonheffingskorting en stage zonder loonheffingskorting, wat kan ik terug vragen?

Ik heb een bijbaan waar ik loonheffingskorting krijg. Nu moet ik vanaf deze maand stage lopen waar ik een stagevergoeding krijg. Dit is 230€ bruto, heb nu mijn eerste loonstrookje gekregen is dit netto 149,50€. Op mijn stage heb ik dan wel geen loonheffingskorting.
Nu vraag ik me af wat kan ik terugvragen aan de belasting, en wat niet?
En wanneer moet je dit doen?
Alvast bedankt!
mvg.
Rick

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
9.6K
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Dat is niet waar ik naar op zoek ben, mijn vraag is kun je gewoon van beide de loonheffing terugvragen aan de belasting en wanneer moet dit?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Voor zover ik weet mag je maar op 1 werkplek loonheffingskorting aanvragen, maar bel voor de zekerheid even naar de belastingdienst
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Regel is dat er slechts op de baan met het hoogste inkomen loonheffingskorting wordt toegepast. Het is geen regel dat er op twee inkomstenbronnen loonheffingskorting wordt toegepast. Maar strafbaar is dit zeker niet. Als de totale inkomsten minder zijn dan € 6500 op jaarbasis, hoeft er achteraf niet bijbetaald te worden. Immers: tot dit inkomen krijgt u alle betaalde belasting terug. Sowieso aangifte doen. Uiteindelijk maakt het niets uit: u betaalt nu minder belasting of u krijgt het achteraf terug.
(Lees meer...)
fisbel
12 jaar geleden
Het ligt er aan of je elke maand in 2011 in je bijbaan tenminst € 535 bruto hebt verdiend. Dan heb je de loonheffingskorting 2011 geincasseerd. Als dat niet het geval is en je komt samen met je stagevergoeding in totaal over 2011 aan minder dan bruto € 6.400 dan kun je ook bij je stagevergoeding in 2011 opteren voor loonheffingskorting. (Wel opletten dat je dat m.i.v. 20112 uitschakelt!).
Als je dat allemaal te lastig vindt dan begin 2012 via internet aangifte doen over 2011 dan zie je meteen of en wat je terugkrijgt
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding