Bestaat er een toeslag voor vrouwen die thuis blijven voor de kinderen?

Hoe heet deze toeslag en waar kan ik die aanvragen.
ik heb via-via te horen gekregen dat je dit wel €180 per maand kan opleveren, dus het lijkt me de moeite waard het even te onderzoeken.

Toegevoegd na 4 minuten:
even voor de duidelijkheid... we zijn getrouwd en mijn vrouw blijft full-time thuis als huismoeder.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is geen toeslag maar is algemene heffingskorting. Dat is korting op de belasting die je zou moeten betalen. Als je geen of weinig inkomen hebt dan krijg je het terug als je partner tenminste dat bedrag over dat jaar aan belasting betaalt. De algemene heffingskorting is € 1.987. De uitbetaling is gemaximeerd en daalt elk jaar. Geen korting is er als je geboren bent voor 01-01-1972 of als er in het huishouden kinderen van 5 jaar of jonger zijn. De gekorte max. uitbetaling algemene heffingskorting is: 2009: € 1.874, 2010 € 1.723 en 2011: € 1.590. Je kunt voor het lopende jaar de bedragen als voorschot elke maand uitbetaald krijgen. Ook voor de oude jaren kun je op de site van de belastingdienst de programma’s vinden waarmee je het kunt uitrekenen en aangeven. Toegevoegd na 13 uur: Verduidelijking: Omdat de heffingskorting niet in mindering kan worden gebracht op door de thuispartner verschuldige belasting, wordt naar de belasting van de andere partner gekeken. De uitbetaling van de alg.heff.korting is gemaximeerd en daalt elk jaar. Die (jaarlijks hogere) verlaging geldt niet als je geboren bent voor 01-01-1972 of als er in het huishouden kinderen van 5 jaar of jonger zijn. Toegevoegd na 18 uur: De regeling geldt voor de niet verdienende thuisblijvende partner, dus is niet sexe-gebonden

Bronnen:
FNV Belastinggidsen 2009 en 2010

Als je een alleenstaande moeder bent kun je een alleenstaande oudertoeslag krijgen. Voor de rest willen ze dat moeders aan het werk gaan en zo min mogelijk een uitkering trekken. Toegevoegd na 10 minuten: Als je gehuwd bent kan de partner een heffingskorting krijgen van de belastingdienst. Deze is nu max. 180,00 per maand. Om de heffingskorting volledig te ontvangen moet de partner wel voldoende belasting afdragen, maar dat zal wel het geval zijn. Volgend jaar zal hij waarschijnlijk iets hoger zijn. Je vraagt hem aan dmv de voorlopige teruggaaf.

voor zover ik weet krijgen ze geen toeslag daarvoor. Het is wel zo dat de kinderbijslag gemeten wordt aan de hand van het inkomen van de ouders. Hetzelfde als met studiefinanciering alleen krijgt de ouder het dan niet meer.

Ze geven idd alleen staande moeders een uitkering ik heb het over deze uitkering gehad op school als je alleenstaand bent en bijv. 2 kinder moet onderhouden heb je geen tijd over of bijna niet om te werken vandaar die uitkering

Je kan voor alle toeslagen en (belasting)voordelen kijken op http://www.wijzeringeldzaken.nl/omgaan-met-geld/geldzaken-op-orde/waar-heb-je-recht-op?gclid=CI2nzcDW7qgCFcJG3godQEKrvw Succes!

Bronnen:
Vera Vernooij Stichting Besparingsplanner

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100