Hoe en waar moet ik een verzoek indienen voor een verlengd boekjaar? Het betreft hier een stamrecht b.v. opgericht maart 2010.

Moet nu voor 1 juni 2011, voor het eerst aangifte doen voor vennootschapsbelasting. Aangezien ik geen activiteit in de stamrecht bv verricht, lijkt het mij beter om hier een verzoek voor in te dienen. Of is dit toch niet handig/ mogelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij de oprichting van je stamrecht-bv heb je een oprichtingsakte getekend. In deze oprichtingsakte staat als het goed is dat het eerste jaar een verlengd boekjaar is. Kopieer deze akte, schrijf een brief naar de belastingdienst dat je om die reden een verlengd boekjaar hebt en dan komt alles in orde. En zoals hierboven ook een paar keer is gezegd: neem een goede boekhouder. (kijk voor een boekhouder bij jou in de buurt op www.noab.nl)

Dit moet je doen bij de belastingdienst: www.belastingdienst.nl. Ik raad je aan een accountant of Belastingadviseur te raadplegen.

Dat doe je bij de belastingdienst. Maar omdat je geen activiteiten verricht is dat geen reden. Je moet gewoon een aangifte doen. Zoek een goede boekhouder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100