Als ik een tweede baantje neem moet ik dat dan zelf aangeven bij de belastingdienst?

IK heb nu een tweede baantje met een contract van 12 uur. Op mijn andere werk heb ik een nul uren contract. Ik heb bij een contract loonheffingskorting. Moet ik nu als nog doorgeven aan de belasting dienst dat ik meer ben gaan werken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Neen, je behoeft nu niets door te geven. Begin 2011 worden de gegevens uit de loonadministratie 2010 door de fiscus bij elkaar geteld. Afhankelijk van de feiten moet je bijbetalen of krijg je terug. Algemeen De algemene heffingskorting (AHK) op de inhouding loonheffing mag maar bij 1 baan worden toegepast. Als je dat bij meer dan een baan doet dan moet je dat later terugbetalen, dus niet handig. Op jaarbasis is de AHK in 2010 € 2.007. Er wordt loonbelasting ingehouden alsof dat je enige baan is. Als je veel verdient (in 2010 meer dan € 18.218) kan het gebeuren dat er in totaal te weinig loonheffing wordt ingehouden en moet je in 2011 bijbetalen. Er zijn nog Bijzondere regelingen 1. Studenten- en scholierenregeling, zie www.belastingdienst.nl. 2. Kleinebanenregeling. Deze geldt in 2010 voor jongeren onder 23 jaar onder een bepaalde loongrens. Dan hoeft de werkgever geen premie werknemersverzekeringen en inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet in te houden. Je bent wel verzekerd.

Bronnen:
FNV Belastinggids

Als het goed is, heeft je werkgever een eerstedagmelding gemaakt, en jou een loonbelastingverklaring laten invullen. Heb je geen loonbelastingformulier ter ondertekening gehad, dan werk je zwart. Werk je niet zwart, dan weet de belastingdienst al dat je een tweede baantje hebt.

Dat heeft geen zin. Aan het eind van het jaar zul je een aangifte formulier moeten invullen om te zien of je genoeg loonbelasting en premies hebt betaald. Het heeft te maken met de hoogte van je bruto inkomen kijk bij de belastingdienst bij de belastingschalen

Geef bij je tweede baan maar aan dat ze geen loonheffingskorting toe moeten passen omdat dat niet toegestaan is je kan maar bijeen baan loonheffing krijgen let er wel op dat je uurloon wat je krijgt een stuk minder is omdat er meer belasting over geheven wordt maar dit word straks bij het invullen van de belasting papieren weer recht getrokken (leuk centje terug).

loonblastingverklaring bestaat sinds 2007 niet meer. je moet zelf bij aanvang van een een nieuw dienstverband een verklaring aan de werkgever geven met naam, geboortedatum, adres, bsn-nummer daarnaast een schriftelijk verzoek bij de werkgever om de voor het al dan niet toepassen van de loonheffingskorting. hiervoor kan evt een formulier opgaaf gegevens voor de loonheffing gebruikt worden de werkgever doet (eerste dag-)melding bij de belastingdienst. je hoeft dus zelf geen melding te doen aan de belastingdienst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100