Surprise voor Sinterklaas: hoe maak ik een gebit?

Ik wil voor Sinterklaas een groot gebit maken met rotzooi tussen de tanden, voor iemand die zn tanden niet goed genoeg poetst. Hoe doe ik dat? Iemand een tip? Die rotzooi ertussen doen, zal wel lukken :-) Maar dat gebit...

Toegevoegd na 12 minuten:
Het moet dus echt een groot gebit worden; geen afdruk van mijn eigen gebit.

Toegevoegd na 2 dagen:
Lieve mensen, ik heb de halve middag zitten knutselen en dit is het resultaat, met pepernoten in de kiezen. Dank jullie wel voor het meedenken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt een gebit maken van gips met klei en karton.

Van een dubbelgevouwen langwerpige (schoenen)doos die je met roze papier beplakt. Op de boven- en onderkant plak je vervolgens (geel-)witte tanden, en aan de zijkanten de kiezen. En in het midden van de doos een rode tong. Zie afbeelding voor een eenvoudig voorbeeld (door een kind gemaakt).

Zo moeilijk is dat toch niet.. Pak een oude kartonnen doos, knip daar een reep uit (grootte naar wens), maak hier een half maantje van en maak met een 2e reep de uiteinden vast. (Je krijgt dan een D-vorm als je van boven kijkt). Maak een plaatje om de onderkant dicht te plakken, cadeau's erin en maak ook de bovenkant dicht. Verf deze roze. Knip dan uit papier tanden en plak deze aan de buitenste ronde rand van de 'D', stop er wat gevallen bruine bladeren tussen en je hebt een vuil bovengebit. Voor boven en onder maak je deze gewoon 2 keer en plakt ze aan elkaar vast.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100