Zijn er witte zwarte pieten in Madrid?

We hebben thuis een sinterklaascd van VOF De Kunst en daar staat een liedje op die hierover gaat. Volgens het liedje zijn ze er wel, maar zijn ze niet aardig en laat Sinterklaas ze daarom maar thuis. Mijn vader zegt.altijd dat je niet alles moet geloven, dus hoe zit het nou echt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vroeger, toen de Sint nog kinderen,die stout waren geweest, mee terug nam naar Spanje, werden die kinderen omgeturnd tot zwarte Piet. Omdat het in Holland al stout waren, waren ze dat in het begin in Spanje natuurlijk ook. Maar na een jaar heel streng Zwarte Pietenles te hebben gehad, mochten ze weer mee naar Holland als Zwarte Piet. Als ze dat goed deden mochten ze weer als kind in Holland blijven en nu zijn ze allemaal weer terug! Jouw vader heeft dus gelijk er zijn (nu ) geen witte zwarte Pieten meer in Madrid.

Bronnen:
Ben zelf zo'n stout kind en dus ook...

Het is maar een liedje want sinterklaas heeft alleen maar zwarte pieten.

Aangezien je eerdere vragen hebt gesteld met de woorden als 'visueel gehandicapten' ga ik er van uit dat je de minimale leeftijd wel hebt bereikt dat je weet dat sinterklaas een Nederlands feest is en de meeste zwarte pieten, eigenlijk gewoon Nederlandse studenten zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100