Wat is een alternatief voor gourmetten en/of steengrillen, maar wel dat ieder zijn eigen eten verder bereid (aan tafel)?

Ik wil dit jaar een relaxte Kerst thuis met mijn gezin van vier personen, dus niet uit eten. Waarbij ik wel wat voorbereidingen wil doen, maar dat ik niet al dagen van tevoren in de keuken moet staan om een x-gangendiner voor te bereiden want ik wil ook nog andere leuke dingen samen doen tijdens die dagen.

Gourmetten en/of steengrillen vindt ik inmiddels wel wat afgezaagd. Wat zijn daarvoor goede alternatieven?

Toegevoegd na 1 minuut:
Ook geen fondue. Misschien is er inmiddels wat nieuws?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dim-sums. Zet op tafel verschillende bakjes met vulling en laat iedereen zijn eigen dim-sums ter plekke maken (vullen). Die kan je dan aan tafel stomen in een stoommandje (boven een fonduepan met bouillon). En de rest leuk aankleden met allerlei oosterse hapjes en bijgerechten. Eet smakelijk en alvast een fijne avond.

zo'n grote grillplaat en de variant met wokpannetjes is ook leuk

Je kan ook gaan vleesfonduen. Doen wij altijd met kerst! Ga naar de slager, koop een schalen vlees, zorg voor salade, sausjes en (stok)brood. Vul een fonduepan (misschien kan je die lenen?) met zonnebloemolie en aanzetten. Eten maar!

een pizzapan, is een koekenpan op electrisch. kan je vanalles in bakken. Of zo'n minipizza-oven.ziet uit als een koepeltje.

Minipizza's op een hete steen is ook leuk

-Mini-pizza's bakken in een Pizarette http://nettohome.nl/4-pizarette Toegevoegd na 2 minuten: http://www.l-i-m.nl/pizzarette/ Echt een hele handige site... je ziet in één keer waar je de Pizzarette het goedkoopst kunt krijgen.

Je kan gaan kaasfonduen. Kan niet alleen met brood maar ook groenten in de kaas dippen is erg lekker. Mocht dat geen succes zijn, kan je met je gezin nog zelf pizza's gaan maken aan tafel met de pizzarette. Toegevoegd na 8 minuten: Je zou ook tapas kunnen eten. Makkelijk van te voren klaar te maken en gezellig om op tafel te zetten. Bovendien ook erg lekker.

Bronnen:
http://www.pizzarette.com/nl.html

Je kan ook een kaas en wijnavond organiseren

Bronnen:
http://www.kaasavond.be/nl-be/kaasavond/de...

@Een koud buffet, kun je allemaal van te voren bereiden en iedereen schept z'n eigen bord op / schenkt zijn eigen glas in. Dit kun je de voorgaande dag trouwens ook samen met het gezin bereiden! ... een middag in de keuken met z'n allen ... dat doe je normaal nooit!? ;-)) of [voor een andere gelegenheid dat je met gasten/visite wilt eten: @Een "Dutch" Party, zo genoemd in de Verenigde Staten en ongetwijfeld door de Nederlandse immigranten daar geïntroduceerd. Het betekent dat iedereen een gerecht thuis bereid, wel in overleg natuurlijk, anders heb je 3 chocolade taarten ;-)) dus de een maakt een voorgerecht [ pan soep/garnalencocktail of maakt niet uit ] de ander zorgt voor bijvoorbeeld de toetjes en weer anderen maken het vlees en diverse groenten . Nog een andere mogelijkheid: @Een ovenschotel is ook ideaal. Dit is helemaal voor te bereiden [de vorige dag] en als de familie/gasten er zijn, kun je het laten garen in de oven en ben je toch erbij. Planning en goede voorbereiding zijn alles. Je hoeft niet meer dagenlang of op de dag zelf in de keuken te staan, inderdaad genieten / ontspannen mag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100