Chocoladetaartje voor 2 personen:
4 eetl bloem,
4 eetl suiker,
2 eetl cacao,
1 ei,
3 theel melk,
3 theel plantaardige olie(bijv zonnebloem),
poedersuiker
Meng in een kom de bloem,suiker en de cacao.Roer er vervolgens het ei,de melk en de olie door.
Vet een ronde magnetronvorm(niet te groot) licht in met wat olie of boter en doe het beslag erin.
Nu 3 minuten garen in de magnetron bij 900 W,of iets langer wanneer het vermogen van je magnetron lager is.
Nu 5 minuutjes laten afkoelen,storten op een bord en bestrooien met de poedersuiker.
Lauwwarm het lekkerst!
Appeltje uit de magnetron.
Nodig voor 2 helften:
1 flinke zoete appel,
1 theel gemalen amandelen(toko),
1 handjevol sultanarozijnen,
2 scheutjes rum,
3 theel gehakte hazelnoten(of welke je maar lekker vindt),
3 eetl vloeibare honing.
Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel,snij de appel doormidden,leg ze op een magnetronbestendig bord en bedruppel beide helften met de rum.
Bestrooi ze nu met de gemalen amandelen en vul de holtes waar eerst het klokhuis zat met de rozijntjes.
Overgiet de gevulde appelhelften met de vloeibare honing en bestrooi met de gehakte (hazelnoten).
Laat de appel gedurende 1-1.5 minuut garen bij 800 W,dat ligt aan de grootte van de appel,tot het vruchtvlees zacht en heet is.
Is echt superlekker met een bol vanille-roomijs.