Wat is het nut van caroteen in een eierdooier?

Weet jij het antwoord?

/2500

Caroteen kun je verdelen in Alfacaroteen en Betacaroteen. Alfacaroteen is een anti-oxidant en in Betacaroteen zit vitamine A. Vitamine A is nodig voor: het functioneren van het netvlies en het hoornvlies van het oog; de huid en slijmvliezen; de groei en de botontwikkeling bij kinderen; het afweersysteem tegen ziekteverwekkers; de voortplanting en de ontwikkeling van een ongeboren baby. Toegevoegd na 1 dag: Het nut ervan is, dat de kuiken zo optimaal wordt voorzien van alle voedingsstoffen die hij nodig heeft, waaronder caroteen.

Het enig aantoonbare nut van caroteen in een eierdooier is,dat het het eigeel op een natuurlijke manier geel doet kleuren.

Carotheen is pro-vitamine A. Het dier kan er dus vitamine A uit synthetiseren. Een ei is niet bedoeld voor menselijke consumptie en een gele dooier is niet nuttig, zoals moolkeesje zegt. Het kuiken heeft voor de ontwikkeling van het lichaam op veel gebieden vitamine A nodig. Dat is het nut van caroteen in een eierdooier.

Bronnen:
Eigen studie landbouwhogeschool

ik denk voor de advocaat industrie.hoe diep geler de dooier hoe beter de advocaat.

In Singapore verkopen ze eieren van GM kippen,. In de eieren zit dan een paar natuurlijk aangemaakte vitamines. Dat is denk ik nutteloos. Aan de andere kant heeft jodium in ons zout en vit A en D in de margarine wel een positieve invloed gehad op de Nederlandse gezondheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100