De 'light' frisdranken schijnen dus helemaal niet zo goed te zijn, maar geldt dit dan ook voor de andere 'light' producten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om iets light te kunnen maken, zul je consessies moeten doen met de ingrediënten. Daarnaast wil men niet dat het ten koste gaat van de smaak en textuur. Bij light producten wordt een ingrediënt (meestal suiker of vet) vervangen door een ander product. Vaak zijn dit niet de meest gezonde producten. Suiker wordt vervangen door (slechte) zoetstoffen, vet wordt vervangen door bindmiddelen, waardoor koolhydraten toenemen enz. Als je dan afweegt wat gezonder of slechter is, dan kun je beter altijd volwaardige producten eten, maar dan met mate.

Dat hoeft niet. Je mag een product 'light' noemen wanneer het de helft van het aantal suiker bevat van het originele product. Producten die bij de ''originele versie'' 10 gram suiker bevatten, bevatten bij light dus 5 gram suiker, wat helemaal niet slecht is. Het ligt er dus helemaal aan hoeveel suiker het originele product bevat.

Light producten bevatten vaak zoetstoffen zoals aspartaam en die zijn ongezond. Deze stof is kankerverwekkend en is dus niet bepaald goed voor je.

Bronnen:
http://www.aspartaam.com/

Ik zou gewone frisdranken niet graag als volwaardig willen bestempelen maar dat geldt ook voor de kunstmatig gezoete varianten. Veel light producten pretenderen gezonder te zijn dan de volle varianten. Waarom dan niet de helft nemen van die volle variant, zoals bij rookworst, boter en vele andere producten? De kans is dan stukken groter dat je minder calorieën, minder chemicaliën en wel een redelijke portie vitamines en mineralen binnenkrijgt, in tegenstelling tot light varianten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100