Vrienden van me hebben een Chiwawa hond en die voeren ze graag soms chocola. Maar is dat wel goed voor dat beessie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Chocola is erg slecht voor honden. De stof theomobrine(zit in de cacao boon) is vergif voor honden. Het tast de hartspier aan. Voor de mens is het geen probleem maar bij de hond duurt het 6 dagen voordat het spul uit het lichaam is.

chocola is het allerslechts voor een hond dat er bestaat. ze kunnen de stoffen niet aan. cacao voor een hond is dodelijk.

Check deze site http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_30-Chocolade.php Chocolade is giftig voor honden. Op deze site staan de hoeveelheden aangegeven.

Check deze site http://www.kynotrim.nl/trimsalon.php?content=informatie/chocoladevergiftiging

Ca. 12 gram is voor de meeste honden dodelijk

is zeker NIET goed voor de hond!!!!

Niet goed?? Het is dodelijk.

Het is heel onverstandig om honden, dus ook de chihuahua, chocolade te geven. Dit schrijft Wikipedia er over: Chocolade kan voor honden en paarden echter dodelijk zijn, omdat hun metabolisme theobromine niet kan omzetten. Als honden chocolade eten, blijft de theobromine 20 uur in het bloed circuleren. Het kan epileptische aanvallen, hartinfarcten, interne bloedingen, en ten slotte de dood veroorzaken. Milde verschijnselen zijn: rillen, krampen, verhoogde hartslag, braken en diarree. Als een hond chocolade eet, breng hem dan naar de dierenarts. Het geven van zout om de hond te laten braken is geen goede oplossing omdat de hond kan overlijden ten gevolge van een zoutvergiftiging. Een hond van 10 kilo kan van 12,5 gram pure chocolade al verschijnselen krijgen. Van melkchocolade moet een hond 10 keer zoveel eten om de gevolgen te ervaren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100