Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

Ja.

https://nl.womanexpertus.com/skolko-kalorij-v-arahise-pishhevaya-tsennost-zemlyanogo-oreha-belki-zhiry-i-uglevody-polza-i-protivopokazaniya/index.html

per 100g (eetbaar deel)
zetmeel - 5,7 g;

water - 7,9 g;
voedingsvezels (vezels) - 8,1 g;
as - 2,6 g;
zetmeel - 5,7 g;
mono- en disachariden - 4,2 g;
aminozuren - 26,3 g;
onverzadigde vetzuren - 8,3 g;
mono- en meervoudig onverzadigde vetzuren - 36.9 g.
(Lees meer...)
2 jaar geleden
LeonardN
2 jaar geleden
As hier geen onjuiste vertaling. De originele taal(Frans) stelt cendre. Mijn vermoeden is dat het gaat om geroosterde/gebrande pinda's.
Utrecht
2 jaar geleden
aminozuren = eiwit. En as is precies wat het is: as.
Wanneer je een voedingsmiddel volledig verbrand, houd je as over.
Feitelijk komt as overeen met de totale hoeveelheid aan mineralen (zouten) en spore-elementen. Dus 100% min (vet + eiwit + koolydraten + vezels + vocht)
gvrox
2 jaar geleden
@Utrecht dank je voor de toelichting; ik heb gevonden dat het in het Frans "Cendre totales" genoemd wordt, en inderdaad het minerale gedeelte omvat. Wordt dat ook "as" genoemd in het Nederlands in een voedingswaarde-overzicht ?
Ja, er zit zetmeel in pinda's. Pinda's zijn peulvruchten, en peulvruchten bevatten veel zetmeel. In feite zijn pinda's een van de meest zetmeelrijke noten die er zijn. Het zetmeelgehalte van pinda's kan variëren, afhankelijk van de soort, maar het varieert meestal van 18-25%.
(Lees meer...)
2 jaar geleden
LeonardN
2 jaar geleden
Heb je enige bron die dat ondersteunt?

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding