Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is de oorzaak van brood dat in de koelkast sneller oud wordt?

Normaal gesproken blijft iets langer in stand als het kouder wordt. Maar bij brood blijkbaar niet. Waardoor komt dat precies?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Het zetmeel in het brood verliest vocht bij koelkasttemperatuur, waardoor het brood sneller uitdroogt dan bij kamertemperatuur.
(Lees meer...)
escape
4 jaar geleden
Utrecht
4 jaar geleden
In andere woorden: de retrogradatie verloopt sneller bij lagere temperaturen.
Het is niet perse zo dat het brood als geheel uitdroogt, maar het zetmeel verliest zijn vocht en gaat terug naar zijn natieve (rauwe) status.
Amadea
4 jaar geleden
Waarbij het verschil tussen een papieren en een plastic zak significant blijkt. In een papieren zak is brood zelfs op kamertemperatuur een dag later al droog.
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing