Kun je kant-en-klaar croissantdeeg uit blik dat al open is nog een dag bewaren in de koelkast?

Croissiants zijn te groot dus wil de rest van het deeg morgen afbakken. Of is invriezen beter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt croissantdeeg prima een dag in de koelkast bewaren of invriezen, maar de luchtigheid is daarna wel weg uit het deeg. Er wordt namelijk i.t.t. traditioneel gemaakte croissantdeeg gebruik gemaakt van een afgesloten container, je merkt zodra je het deeg uit zo'n blik haal dat het dikker wordt doordat koolstofdioxide wat door het gist is ontstaan kan uitzetten, maar dit effect is maar tijdelijk. Met deeg uit zo'n blik die langer dan een dag open is geweest krijg je croissants die vanbinnen helemaal hol worden, de smaak is gelijk, maar textuur is compleet anders.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100