Waarom bevriezen mijn ijsjes niet?

Mijn zoon is deze week jarig en vanwege de warme dagen zou hij vandaag ijsjes trakteren. Dus ik dacht simpel en snel klaar te zijn en kocht een paar zakken van die ijslollies die je zelf in moet vriezen.
Zo gezegd zo gedaan en ik wil vanmorgen de ijsjes gaan brengen, maar ze zijn gewoon nog vloeibaar. Niet eens half bevroren, gewoon alsof ze zo uit de winkel komen maar dan koud.

Hoe kan het dat na 24 uur de ijsjes nog steeds vloeibaar zijn en hoe krijg ik ze sneller bevroren. Heb ze al uit de zakken gehaald.

Weet jij het antwoord?

/2500

Gewoonlijk is een vriezer -15 tot -18°C. Water bevriest bij 0°C. Doordat er limonade in zit (is ook gewoon water, met véél suiker en wat kleurstoffen) wordt de temperatuur van bevriezen iets lager. Wellicht zelfs -1 of -2°C. Dus in elke normale vriezer zou dit moeten bevriezen. Dit heeft het kennelijk niet gedaan. Dit kan een aantal redenen hebben: - De temperatuur van de vriezer staat rond het vriespunt (rond de 0°C). Dan moet je de vriezer absoluut lager zetten. Dit kan ook gevaarlijk zijn voor de andere spullen in de vriezer. - Het gaat om zo'n 2* vriesvakje. Dit zijn die open vriesvakjes bovenin de koelkast. Niet geïsoleerd, meestal gewoon een plaatje ijzer (voor het gevoel, meestal wel wit gespoten). 9 van de 10x zit er een laag ijs omheen waar je u tegen zegt. Als het inderdaad om zo'n vriezer gaat, is er veel geduld nodig. Hoe meer ijs, hoe minder goed de vriezer werkt. - Wellicht is het een heel goede vriezer en wordt het ijs onderkoeld (meestal rond de -4 a -5 °C). Dan ook de vriezer lager zetten. Meestal als je het aanraakt, zie je dat het ijs opeens gaat bevriezen. Maar soms blijft het vloeibaar (niet vaak gezien overigens). - Een laatste optie waar ik aan denk (maar die is zeer onwaarschijnlijk) is dat de vriezer goed is, goed geïsoleerd en op een goed lage temperatuur staat en het ijs nog steeds niet bevriest. De onwaarschijnlijke vraag die ik dan stel: Is het wel daadwerkelijk ijs wat er in zit? Of is het toch iets anders? (mocht het pure limonade zijn bedenk ik me, is het suikergehalte relatief hoog en kan het ook vloeibaar blijven bij -15°C. Dan moeten de ijsjes wellicht toch open gemaakt wordt, aangelengd en opnieuw ingevroren worden.

200 stuks is wel veel ja. Als je die op elkaar legt zal eerst de buitenkant bevriezen en dan pas de binnenkant. leg maar eens een gesneden brood in de vriezer, als je dat na een uurtje controleert zie je dat de buitenkant al koud en hard is, maar de kern nog niet. Zo veel mogelijk van elkaar afleggen zodat de kou er bij kan, en kijk of je een snelvriesknop hebt, waardoor de temperatuur tijdelijk nog lager wordt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100