Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

Iedereen heeft schijnbaar zo z'n eigen definitie. De taalraadsman van de VRT heeft zich even gebogen over de kwestie. Ruud Hendrickx laat ons weten: "Ik heb wat opzoekingswerk verricht en hierover zijn de meeste naslagwerken het eens: 'braden' duurt langer, gebeurt op lagere temperatuur en meestal in een afgesloten pot; 'bakken' duurt minder lang, op hogere temperatuur, zonder deksel. Beide technieken kunnen gebruikt worden op open vuur en in een oven. In gewonemensentaal wordt vaak tegen de terminologie gezondigd: braadworst zou strikt genomen bakworst moeten zijn." Niet evident dus.
(Lees meer...)
fremar
5 jaar geleden
Braden: bij braden verhit je vlees, kip of vis in een dun laagje heet vet. Meestal doe je dat in een gesloten braadpan of een braadslee/ovenschaal in de oven.

Bakken: bij bakken bak je bijvoorbeeld vlees in een koekenpan. Dit doe je in heet vet of hete olie. Het vlees wordt daar lekker krokant van doordat het water verdampt.
.
Braden: gehakt, rosbief, kip, fricandeau, rollade, lamsbout,
Bakken: eieren, biefstuk, paddenstoelen, vleesvervangers, aardappelen.
,
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
ronron1212
5 jaar geleden
Karbonade, kipfile, varkensvlees en gehakt enz kunnen prima in een koekenpan worden gebakken

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding