Ik beperk bewerkte suiker heb ik een eetstoornis?

Ik eet rond 500 gram groentes.
Ik neem enkel alleen volkoren producten met een lage suikerwaarde. Zoals zilvervliesrijst, volkorenbrood, volkoren crackers, pure chocola van minimaal 75% cacao.
Ik neem iedere dag smoothies en neem maximaal 2 stuks fruit per dag.
Ik varieer noten en probeer van alles wat te nemen.
Ik drink thee zoals groene thee, gemberthee enz, natuurlijk zonder suiker.
En alles waar bewerkt suiker inzit, dus natuurlijk tel ik niet mee, vermijd ik.
Ik doe ook aan afvallen en sport 4-5 x per week, ik let op aantal calorieen koolhydraten eiwitten en vetten en ik verhonger mezelf niet, ik hou ervan als mn lichaam goede voeding binnenkrijgt.

Mijn vrienden zeggen dat ik een eetstoornis heb maar ik voel me prima, goed gezond, ik mediteer

Weet jij het antwoord?

/2500

In zekere zin wel want je hebt nu eenmaal koolhydraten nodig: Koolhydraten hebben een belangrijke functie als energieleverancier. Ze leveren makkelijk beschikbare energie voor je spieren en organen, in tegenstelling tot eiwitten en vetten. Die leveren óók energie, maar het kost je lichaam veel meer moeite om die te gebruiken. Sommige organen – zoals je brein – kunnen zelfs alleen maar op koolhydraten functioneren. Kortom, zijn koolhydraten noodzakelijk? Heel strikt gezien niet: als je alleen nog maar vetten en eiwitten hebt, zul je niet verhongeren. Dat wil echter niet zeggen dat het gezond is. Wil je een goed kunnen functioneren, zonder gekke tekorten en schade aan organen? Dan zul je toch echt voldoende koolhydraten moeten eten. Je brein heeft zeker te lijden onder een gebrek aan koolhydraten. Je hebt namelijk gewoon glucose nodig om je hersenen van brandstof te voorzien. Met een te koolhydraatarm dieet zul je je dus constant voelen alsof je gedachten net wat trager gaan. Koolhydraten zijn bovendien noodzakelijk om bepaalde neurotransmitters te produceren, waaronder serotonine. Precies, dat is dat stofje waar je je vrolijk van gaat voelen. Zo kunnen te weinig koolhydraten al snel tot een constant somber gevoel leiden.

Bronnen:
https://drogespieren.nl/gezondheid/te-wein...

Dit is geen obsessie, hooguit ben je bovengemiddeld bezig met je gezondheid en eetpatroon. Daar is niks mis mee, zolang je maar niet vergeet ook nog gewoon te genieten van het leven. Er is helemaal niets mis mee als je af en toe een keer minder ongezond eet; van een keer een patatje of je colaatje ga je echt niet dood. Excuus, ik bedoelde eetstoornis in plaats van obsessie

Toegevoegd op 30 maart 2018 14:42: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100