Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waar kan ik Meyer citroenen kopen?

Ik ben op zoek naar Meyer citroenen

(Geen boompje maar losse citroenen)

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
8.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ekoplaza en Marqt verkopen Meyer citroenen.

De zoektocht bracht me via UK / Tesco supermarket naar de importeur Eeosta in Nederland en het antwoord is: Ekoplaza en Marqt.

De citroen heeft een mooie, diep gele kleur en een zoetzure smaak. Hij wordt beschreven als een combinatie tussen een citroen en een mandarijn. Doordat de citroen niet bitter is, is hij perfect te gebruiken in sappen, dressings en desserts.

Tholen - "We werken al een jaar of acht met een leverancier, die dit unieke fruit op een redelijk grote schaal teelt", vertelt Pieter de Keijzer, die de Meyer-citroen typeert als de zoetste citroen ter wereld. "Er zit wat 'mandarijnenbloed' in deze citroen, die een hele dunne schil heeft en waarvan het sapgehalte aanzienlijk hoger is."

In de Verenigde Staten zijn de Meyer-citroenen een heuse hit, maar in Europa zijn ze nog erg onbekend. Wel introduceerde Tesco twee jaar terug Meyer-citroenen uit Californië in de schappen.

"De verkoop van de biologische Meyer-citroenen was de laatste jaren met name gericht op de natuurvoedingsmarkt. Ook Duitse bio-supermarkten kunnen er goed weg mee en de laatste jaren begint ook de afzet richting de retail op gang te komen.


http://www.agf.nl/artikel/130500/We-gaan-de-Meyer-citroen-als-een-specialiteit-vermarkten
http://www.agf.nl/artikel/119968/Meyer-Lemons-met-Kerst-in-de-schappen

Toegevoegd na 1 dag:
Herstel ANTWOORD: Inkoper Importeur http://www.eosta.com/nl gesproken, juiste informatie:
verkoop Meyer citroenen -biologisch product- door Groothandel https://www.udea.nl/ en voor particulieren bij DekaMarkt (regio Amsterdam) en Hoogvliet (regio Rotterdam-Rijnmond).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Dank je wel! Ik heb Marqt gebeld maar ze hadden er nog nooit van gehoord...
Vandaag bij Ekoplaza proberen!
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Afhankelijk van waar je woont , IkBenJes , kun je dus NU terecht in Noord-Holland bij Deka winkels of bij de -grote filialen- van Hoogvliet in regio Rotterdam-Rijnmond.
Inderdaad, ik zou ook zeker eerst informeren :P Hallo IkBenJes,

Ik ben vanmorgen weer in de telefoon geklommen: Ekoplaza gebeld: welke citroenen? onbekend... :) Vervolgens importeur Eosta nogmaals gebeld en vraag aan nu wel aanwezige inkoper voorgelegd. Deze belde terug met: laatste oogst van het jaar nu te koop bij de grote filialen van
*Hoogvliet (regio Rotterdam Rijnmond) en
*Deka (Noord-Holland). Importeur, levert aan groothandel Udea (biologisch-Veghel) en deze levert vervolgens aan de winkels zoals bv ook Ekoplaza. Afhankelijk van waar je woont , IkBenJes , kun je dus terecht NU in Noord-Holland bij Deka winkels of bij de -grote filialen- van Hoogvliet in regio Rotterdam-Rijnmond.
Het is zeker raadzaam om eerst te informeren. https://www.udea.nl/
http://www.eosta.com/nl

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding