Kan je een aardappel smelten?

Is het mogelijk om een aardappel te smelten en zo ja wat krijg je dan? gewoon vloeibare aardappel? Wat is het smeltpunt van een aardappel? Is het mogelijk om een gesmolte aardappel te consumeren? Of hem te verwerken in een delicatesse? ik hoor graag van iemand. Groetjes

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, aardappel kan je niet smelten. Je kan wel aardappelpuree maken. Dan is de aardappel dus smeuïg. Van de aardappelpuree kan je aardappelkroketjes maken. Of aardappelroosjes. Die zie je wel eens in exclusieve restaurants. Dus die zou je een delicatesse kunnen noemen. Je kan ook aardappelsoep maken. Dan heb je dus deels een vloeistof die smaakt naar aardappel. Deels een vloeistof, want er zitten vaak ook stukjes aardappel in, en vaak ook nog groenten en andere ingrediënten. In Duitsland is Kartoffelsuppe een gerecht van de traditionele keuken.

Bronnen:
https://de.wikipedia.org/wiki/Kartoffelsuppe
https://nl.wikipedia.org/wiki/Kartoffelsuppe

Nee, je kunt een aardappel niet smelten. Suiker en zetmeel zullen caramelliseren en daarna ontleden bij temperatuurstijging.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100