Kan je zeewater rectaal inbrengen en zo geen last hebben van het zoutgehalte?

Ja, ik hoorde dit dus lang geleden dacht ik ergens. En toen kwam het programma Raft, en ze deden dan heel veel moeite voor een klein flesje water en ik dacht, stop het toch gewoon in je kont en dat is veel makkelijker?

Ik vroeg het me ineens af, ik heb het gegoogeld maar niks gevonden. Kan iemand me helpen en me een antwoord geven. Ik weet dat het raar klinkt maar ik ben nu echt nieuwsgierig of het zo is of niet.

En mocht ik ooit op een onbewoond eiland terecht komen, dan weet ik dat ook weer.

En natuurlijk, als het zo werkt, is het verstandig/veilig om te doen? En ter informatie, ik was niet van plan dit zelf te proberen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan, maar het enige effect daarvan is dat je je darmen goed doorspoelt. Het water zal het lichaam weer in dezelfde samenstelling (aangevuld met eventuele darminhoud) verlaten. Langs die weg kan water niet worden opgenomen in je systeem, en het zal dus niet helpen tegen uitdroging. Toegevoegd na 49 seconden: Je hebt overigens WEL een grote kans dat de darmen een deel van het zout absorberen, en dat je daarmee nog verder van huis raakt. Ik zou het in elk geval niemand aanraden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100