Waarom krijg ik van melk drinken hoofdpijn?

Melk vind ik erg lekker,maar ik krijg er ook hoofdpijn van (alsof je een lichte kater hebt)!Gekgenoeg heb ik dat met kaas eten niet! Weet iemand hoe dit zou kunnen komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kan zijn dat je een lactose-intolerantie hebt ontwikkeld en dit kan ineens op komen zetten....al drink je al je hele leven melk zonder problemen. Dit betekent dat je de melksuiker niet kunt verdragen en dit is een suiker die in veel melkproducten zit. Lactose-intolerantie heeft te maken met het enzym 'lactase', dat in de wand van de dunne darm wordt aangemaakt en ervoor zorgt dat de 'lactose' goed verteerd kan worden. Bij een tekort aan lactase komt de lactose onverteerd in de dikke darm terecht en dit kan voor klachten zorgen. Inderdaad gebeurt dit vaak na de eerste slokken al met hoofdpijn. Vaak spelen er daarna ook buikklachten mee, als je toevallig gevoelige darmen hebt. Probeer eens of je hetzelfde krijgt met het eten van roomijs of bij veel kaas over een gerecht of op brood. Kan zijn dat je bij een plakje nog geen last hebt, maar bij meer kaas wél. Je kunt ook eens proberen of je ook hoofdpijn krijgt als je een glas lactosevrije melk drinkt zoals de 'lactofree'melk van Arla. Kan je die probleemloos wél drinken, dan heb je al een indicatie.... Het is dan een goed idee om eens bij de huisarts een allergietest te doen, zodat je het zeker weet en weet waarvoor je moet oppassen bij het eten.

Gaat melk drinken gepaard met zware hoofdpijn, hooikoorts, eczeem, andere huiduitslag of kortademigheid, dan scheelt er wellicht iets anders aan. Huub Savelkoul: ,,Lactose-intolerantie wordt wel verward met melkeiwit-allergie, dat ernstiger klachten kan geven. Bij allergie reageert het immuunsysteem verkeerd op een of meer eiwitten die in melk voorkomen. Dat kan betekenen dat je wel allergisch bent voor koemelk, maar bijvoorbeeld niet voor moedermelk. In dat geval moet goed worden uitgezocht bij welk specifiek eiwit dat effect optreedt.”Lactose-intolerantie en melkeiwitallergie hebben niets met elkaar te maken. Intolerantie is geen allergie, maar het onvermogen van het lichaam om een bepaalde stof (in dit geval lactose) af te breken. Voor zover bekend is er geen verband met andere intoleranties, allergieen en overgevoeligheden.

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/blog/rioxiann/6406/m...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100