Waarom zijn inktvisringen ringen, en geen schijfjes?

die ringen zijn de vangarmen, en die zijn massief toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De inktvis ringen komen van het lijf van de Pijlinktvis. De kop en de tentakels worden er af gesneden. Kop wordt meestal weggegooid, en de tentakels worden aan stukjes gesneden, en in de visfabriek vaak verder verwerkt tot "inktvis in tomaten saus", of een andere soort saus .Ook in pikante olie. Blijft over het lijf van de pijlinktvis. Dit wordt ontdaan van ingewanden en andere niet eetbare onderdelen, en vervolgens aan plakken gesneden wat dus ringen zijn omdat het lichaam hol is. Vervolgens gepaneerd of niet gepaneerd, ingevroren en klaar voor consumptie. Noot: Frituur de inktvisringen HEEL kort, max. 1 minuut, dan worden ze niet taai.

De ringen zijn schijfjes van de mantel,waarin zich de ingewanden bevinden. Aangezien deze er uit worden gehaald,blijft er een buis over,vandaar de ringen.

kijk maar eens op dit filmpje... dan zie je hoe een inktvisje wordt schoon gemaakt en dan begrijp je ook hoe dat 'lijfje' in elkaar zit... het is eigenlijk een holle buis, die aan een kant in een punt uitloopt... het 'lijf' kun je in stukjes snijden die dan ringvormig zijn... http://www.youtube.com/watch?v=n1nYXf-0IfQ&feature=related

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100