Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

De Amsterdamse ui is een gewone ui die direct na de oogst wordt ingelegd in zuur (azijn en specerijen). Door het gebruik van de kruiden, met name saffraan, heeft de Amsterdamse ui, in tegenstelling tot de zilverui, een geel uiterlijk.
(Lees meer...)
SimonV
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Dat komt dus niet door de kruiden, maar door de kleurstof.
flyingcrow
10 jaar geleden
Saffraan is een kruid EN kleurt het voedsel
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Saffraan is een kruid die een natuurlijke kleurstof bevat met een karakteristieke intens gele kleur.
Ook paëlla krijgt zijn klassieke kleur door toevoeging van saffraan.

Andere antwoorden (1)

Een Amsterdamse ui is geel omdat er kleurstoffen en specerijen overheen zitten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Dat komt dus niet door de specerijen, maar door de kleurstof.
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing