Wat gebeurt er als je iets onafgesloten in de vriezer legt?

Komen er dan bacterien op van andere etenswaren? Of komen er dan bacterien op als de vriezer door iemand open wordt gedaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als onverpakte levensmiddelen langdurig worden opgeslagen bij temperaturen onder de 0°C ontstaat 'vriesbrand'. Deze grijswitte plekken ontstaan als diepvriesproducten door beschadigde of onjuiste verpakking aan frisse lucht worden blootgesteld en de vloeistof uit de diepvriesproducten verdampt is. Deze plekken reageren vervolgens op zuurstof, wat de verkleuring verklaart. De levensmiddelen zijn dan weliswaar microbiologisch gezien niet bedorven, ze smaken echter in de regel taai en flauw. Om dat te voorkomen zijn diepvriespizza's extra in plasticfolie verpakt. Bijzonder gevoelig voor vriesbrand zijn gevogelte en vlees, maar ook ingrediënten bij kant-en-klaar-maaltijden, die te fijn zijn geraspt, zodat zij optisch 'beter uit moeten zien'.

Dan droogt het product vooral uit. Bij die lage temperatuur zijn bacteriën niet zo actief, maar door de kou is de lucht in de vriezer erg droog, dus die neemt ieder spoortje vocht op dat aanwezig is

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100