Waarom zijn blikjes fris in snackbars, pizzerias etc zo duur in vergelijking met de supermarkt?

Toegevoegd na 25 minuten:
Een beetje duurder zou ik snappen maar een blikje cola bv gaat soms 4 keer over de kop.

Weet jij het antwoord?

/2500

Sommige klanten komen alleen voor een blikje fris in de snackbar dus moet men daar zijn verdienste uithalen. En waarschijnlijk koopt men ze ook duurder in dan een supermarktketen die vaak met contracten werkt maar dat weet ik niet helemaal zeker.

Als jij iets te snacken wilt kopen, wil je vaak daar ook drinken bij. Omdat je geen eigen Fris mee mag nemen, en je toch wat wil drinken moet je het dus bestellen. Ze kunnen daar dus veel winst op maken.

Veel horecazaken kopen de frisdrank en de bier ( op fles) in bij de supermarkt. Dit is tegenwoordig goedkoper dan bij de groothandel. Toch zijn de drankjes een goede bron van inkomsten voor de horeca. Niet voor niks is een klassieke horeca-uitdrukking:" Ze eten je arm en drinken je rijk". Op drank zit vaak veel meer marge dan op het eten. Mensen die de beslissing hebben genomen om buiten de deur te eten, of het eten buiten de deur te halen, kijken meestal ook niet op een drankje meer of minder. Een goede horeca-ondernemer weet ook aan elke klant genoeg drankjes te verkopen.

zelfde verhaal als in een restaurant, daar gaan de prijzen ook 10 x over de kop. hetzelfde als op het station, bij de albert heijn to go betaal je voor dezelfde producten het dubbele. het gaat om het gemak en de service

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100