Heeft iemand een goede tip om snel van dat schuim in je gootsteen af te komen, dat wat na het afwassen altijd blijft hangen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je handen wassen met een gewoon ouderwets stukje zeep; door het zeepschuim verdwijnt het afwasschuim als sneeuw voor de zon.

Ik laat altijd de kraan nog even stromen, en duw het schuim dan onder de straal. T'gaat dan altijd net iets sneller..

De kraan even laten lopen met koud water!

Zeepsop breekt af in koud water dus wanneer je klaar bent even de koude kraan aan en de resten sop met je borstel erdoor heen mengen. Ik heb er geen last van maar heb een vaatwasser ( hahaha )

Beetje zout eroverheen strooien en weg is het!

Wij hebben thuis zo'n flexibele, buigbare kraan. Daarmee sproei ik na de afwas met koud water mee op het schuim, zodat het weg sproeit. Wat je ook kunt doen is een glaasje water nog even met koud water vullen en erover heen gooien. Dat is zo gebeurd en het schuim is meteen weg.

Omdat het schuim drijft, moet je niet de kraan laten lopen. Die moet je steeds even open doen, en alles weg laten stromen. Tot het daadwerkelijk weg is. Met handen helpen of zout gebruiken kan de boel natuurlijk nog versnellen.

Bronnen:
met dank ook aan bovenstaande tipgevers

Koffiemelkpoeder !! Klein beetje eroverheen strooien en daarna goed uitspoelen met schoon water

Om te beginnen,bijna iedereen gebruikt in de wasmachine en voor de afwas te veel wasmiddel.Daardoor ontstaat ook veel schuim.En om daar af te komen,gaan we kostbaar(want dat is het)water verspillen1 Als je de gootsteenbak niet direct weer nodig hebt,is er toch niets tegen een beetje schuim? Laten we ons wel realiseren,dat water steeds schaarser en dus duurder wordt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100