Hoeveel liter water heb je per dag nodig om je lichaamsfuncties te behouden?

Persoonlijk vind ik 1,5 L vocht binnen krijgen per dag erg veel om te moeten drinken en 'anders zouden er zaken kapot gaan'. Op een dag drink ik niet meer dan één glas water. Verder zat er in mijn eten van vandaag zo een 600ml vocht. Dit telt op tot nog geen liter water per dag. Ik drink zelf slechts een glas water per dag omdat ik weet dat het goed voor me is om wat te drinken, maar ik heb nooit dorst.
Zo lang ik me kan herinneren drink ik deze hoeveelheid water per dag en ik ben niet dood.

Mijn vraag is dus in hoeverre je dit kunt rekken. Wanneer gaan je lichaamsfuncties uitvallen?
Noot: Dit betekent niet dat ik dit ambieer, het is slechts uit interesse.

Weet jij het antwoord?

/2500

Tegen anderhalve liter vocht heb je per dag nodig. Zie de site van het voedingscentrum. Alles telt mee, ook fruit, thee, koffie. Toegevoegd na 1 minuut: Dan valt het best mee. Vocht is nodig voor de transport van voeding en afvalstoffen. heel belangrijk. Mocht je weinig drinken kan je nierproblemen krijgen op den duur.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/nl/service/v...

interesante vraag als ik er zelf overnadenk is dit bij mij hetzelfde dit vond ik op internet http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=8730 uit een studie bleek dat we helemaal nie 'moeten' 1.5l water per dag en dat een gemiddelde mens maar 0.5l water per dag moet drinken of via voedsel dus die1.5 is eerder een bekend fabeltje en die 0.5 is wel te doen nogmaals wel zeer interesante vraag Toegevoegd na 2 minuten: ik zou zeggen drink gewoon als e dorst hebt of je nu 1.5l of 0.5 l drink op het einde van de dag is dit alles toch 'uitgescheiden' dusja

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100