Waarom zout toevoegen aan het kookwater van sperciebonen?
Mijn leven lang *zoete* sperciebonen gegeten, heerlijk, totdat ik ergens *zoute* boontjes kreeg. Wat een deceptie, bah!
Op mijn vraag aan de gastvrouw waarom zij er zout in deed, kreeg ik als antwoord dat ze het zo geleerd had van haar moeder... Ja dat kan, maar het zegt niets, alleen maar dat je met zout de eigen smaak van de groente verandert... smaken verschillen ... ik vind het vies.
Wat is de reden dat er perse zout bij zou moeten?
Toegevoegd na 6 dagen:
Bedankt voor alle reacties en antwoorden!
Ik doe meestal ook een snufje in het kookwater.
Al moet ik toegeven dat ik ooit ca. een maand lang zoutarm gegeten heb, je gekookte eitje zonder zout is heel erg 'niet-lekker' in het begin, na een week "proef" je het ei en dat is verbazend! ;-)) Trouwens ik eet al jaren bloemkool zonder sausje, tenzij iemand anders kookt (!) ik vind het heerlijk, maar voor de lijn, dus zo uit het kooknat, maar ook zonder zout maar mèt nootmuskaat natuurlijk!
Na en paar weken begon ik het zoutloze juist veel smaakvoller te vinden, alleen blijf ik sinds die tijd maar verlangen naar een zoute haring...
Woensdag j.l. bij de cardioloog geweest en ik maag weer een zoute!! Weliswaar 1x per 2 manden,maar toch....
Mag je wel andere vis met een zoutloos diëet?
Is ook erg lekker. na verloop van tijd ga je dingen, die je eerst niet te pruimen vond, steeds meer waarderen.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.