Koelkast 12 uur lang niet dicht, wat moet er weg?
Gisteren heb ik juist nog boodschappen gedaan, maar ik kom er vanochtend achter dat de deur zo'n 12 uur lang niet helemaal dicht is geweest.
De koelkast thermometer geeft 11 graden aan.
Gelukkig heb ik dit maal niet veel bedervelijk eten gekocht, maar ik heb vraagtekens bij twee producten:
- Lekkerbekje ('biologisch' van AH, plastic verpakt, houdbaar bij 4 graden tot 14 januari)
- Stukje plastic verpakte zeer oude kaas (wel al opengemaakt, maar in een tupperware doosje bewaard).
Graag zou ik willen weten of het verstandig is het lekkerbekje nog te eten en zo ja, of dit dan wel perse beter vandaag dan moet.
Dat van de kaas vraag ik, omdat ik alleen woon en ik een wat duurder stuk kaas alleen gekocht had met het idee het er wat langer mee te kunnen doen. Ik vraag me af of ik dat nu op mijn buik kan schrijven.
Ik kan overal wel vinden hoe te bewaren en hoelang, maar niet wat je er nog mee kan als je het niet op temperatuur bewaard hebt.
Bedankt!
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.